Alkoholmisbrug

Gadegaard Misbrugsbehandling har givet mig værktøjer, som gør, at jeg kan tackle hverdagens problemstillinger. Men vigtigst af alt har de givet mig en ny lyst til at leve”…

Hvad er alkoholmisbrug?

“Alkoholmisbrug” dækker over alkoholafhængighed, og udgør den mest alvorlige form for alkoholmisbrug, hvor du er ude af stand til at kontrollere dit alkoholindtag. Mange mennesker som kæmper med alkoholisme har en følelse af, at de ikke kan komme gennem tilværelsen uden at indtage alkohol, da alkoholen bruges til blandt andet at dulme udfordrende følelser.

Så hvornår er jeg alkoholiker?

Alkohol er at finde over alt i de danske gader, og hvis du bor i Danmark, bor du i en nation, der er kendetegnet ved en kultur, hvor alkohol er en fast følgesvend til sociale arrangementer.

Så hvornår er du blot en del af den danske kultur, og hvornår har dit alkoholforbrug udviklet sig til et alkoholmisbrug?

Kort fortalt er alkoholisme, når du fortsætter dit overforbrug af alkohol, til trods for at det har en negativ indflydelse på dit liv. WHO har opstillet nogle kriterier for alkoholisme. Derudover er der nogle tankemønstre, som kan være et tegn på, at dit alkoholforbrug har nået en skadelig karakter.

 Se diagnosekriterier hos WHO.

Har du spørgsmål?

Vores dygtige personale sidder altid klar til din henvendelse

Få en gratis og uforpligtende samtale.

Alkoholmisbrug og alkoholisme

Et alkoholmisbrug kan begrænse din personlige frihed og din livskvalitet

– alkohol bliver et altoverskyggende fokus i dine tanker, dine følelser og din adfærd.

Tankemønstre

”Jeg bør stoppe med at drikke, det skal bare ikke være lige nu.”

Når du er ædru, har du en tendens til at fortryde det, du gjorde, da du var påvirket af alkohol. ”Jeg skal også stoppe med at drikke,” tænker du. Ikke desto mindre tager du gang på gang dig selv i at fortsætte. Du er måske bevidst om, at det ville gavne dig at stoppe med at drikke. Men du kan ofte finde en årsag til, hvorfor det ikke skal være lige netop nu.

”Det kunne være gået grueligt galt.”

”Det var heldigt, at der ikke gik mere galt”… Det har du måske tænkt, efter en eller flere aftener med et stort alkoholindtag. Måske har du også tænkt; ”Det sker da for alle,” men det gør det faktisk ikke. At du ender i potentielt farlige situationer kan være et tegn på, at dit alkoholindtag har udviklet sig til et misbrug.

”Da alkoholen røg ind, røg min hukommelse ud.”

”Hvad mon der egentlig skete i går”..? Det har mange oplevet at tænke efter en aften med for meget alkohol. Men hukommelsesproblemer, efter du har drukket alkohol, kan være et tegn på, at dit alkoholforbrug er i gang med at udvikle sig til et alkoholmisbrug, eller allerede har gjort det.

”Folk siger, at jeg bliver en anden, når jeg drikker.”

Når du er ædru, er du én person. Når du er påvirket af alkohol, bliver du en anden person. Dette kan ikke blot være et tegn på, at du har udviklet et alkoholmisbrug, men det kan også tyde på, at du har nogle underliggende følelsesmæssige eller psykiske udfordringer, som du forsøger at lægge låg på ved at drikke alkohol.

Alarmklokker ved alkoholisme

  • Du er ude af stand til at kontrollere dit alkoholforbrug
  • Alkohol prioriteres over familie og sociale relationer
  • Aktiviteter du tidligere har nydt, har du mistet interessen for
  • Din adfærd ændrer sig, når du drikker
  • Du oplever voldsomme humørsvingninger.
alkoholmisbrug kvinde

Giv os et kald – helt uforpligtende

Send os en besked

Her møder du

Erfarne specialister i behandling og rådgivning

Behandling i hyggelige og varme lokaler

Individuel behandling og gruppeterapi

Central og let tilgængelig beliggenhed