Alkoholisme symptomer og konsekvenser

”Jeg ville nok kalde Gadegaard Misbrugsbehandling et kamæleonfirma. Ligesom en kamæleon kan tilpasse sig dens omgivelser, har de en særlig evne til at tilpasse sig brugerne. Det er bare et godt udtryk til at vise den alsidighed, som stedet besidder”…

Symptomer på alkoholisme

Der findes forskellige tegn og symptomer, der kan hjælpe med at opdage et potentielt misbrug af alkohol. Mens mange tegn er letgenkendelige, kan andre være sværere at identificere.

Er jeg alkoholafhængig?

Graden af et alkoholmisbrug kan også spille en rolle i de tegn, en person udviser. For eksempel forsøger nogle mennesker at skjule deres alkoholmisbrug ved at drikke alene og isolere sig fra andre. Dette kan gøre det udfordrende for familiemedlemmer eller venner at gribe ind og hjælpe personen de har nært.

Et mildt alkoholmisbrug kan let overses. Men hvad der kan forekomme som et mindre problem kan blive farligt over tid. Disse tidlige tegn bør derfor ikke ignoreres. At søge alkoholbehandling hurtigt, vil give en langt større sandsynlighed for at komme misbruget til livs og få en hverdag uden alkohol tilbage.

Typiske tegn på alkoholisme

Et alkoholmisbrug viser sig forskelligt fra person til person og det er derfor umuligt at fremlægge nøjagtige tegn og symptomer som afslører et misbrug. Men selvom der findes stor forskel fra person til person, findes der tegn som går igen i langt hos langt de fleste som lider af et alkoholmisbrug:

 • Oplever midlertidige blackouts eller kortvarigt hukommelsestab
 • Udviser tegn på irritabilitet og ekstreme humørsvingninger
 • Har undskyldninger for at drikke for at slappe af, håndtere stress eller føle sig normal
 • Prioriterer at drikke over andre forpligtelser
 • Isolerer sig fra venner og familiemedlemmer
 • Drikker alene eller i det skjulte
 • Følelse af tømmermænd eller abstinenser når der ikke drikkes
 • Ændring af udseende og omgangskreds.
Alkoholisme symptomer og konsekvenser

Uanset hvor lille et problem med alkohol kan forekomme, bør symptomer på alkoholmisbrug ikke ignoreres. Hvis du selv, eller en person du har nært, kæmper med alkoholisme, er vi her for at hjælpe.

Et alkoholmisbrug kan begrænse din personlige frihed og din livskvalitet

– alkohol bliver et altoverskyggende fokus i dine tanker, dine følelser og din adfærd.

Konsekvenser ved alkoholmisbrug

Hvis du kæmper med alkoholafhængighed, kan det til tider godt føles som om, at alkoholen hjælper dig med at håndtere nogle af livets udfordringer her og nu. Men på et tidspunkt stopper din alkoholrus, og så sidder du pludselig tilbage med præcis de samme problemer, som du havde, inden du løftede flasken til munden.

Nogle konsekvenser af alkoholmisbrug:

 • En række potentielle fysiske sygdomme
 • At du kommer til at påføre dem, du elsker, følelsesmæssig eller fysisk skade
 • Økonomiske problemer grundet udgifter til alkohol
 • Depression, stress eller andre psykiske udfordringer
 • Forringet evne til at varetage dit arbejde og personlige interesser.

Hjælp dig selv – tag det første skridt

Den bedste måde at løse et problem på, er ved at håndtere det og arbejde med det. Det gælder også, hvis du har et alkoholproblem.

Det er ikke altid nemt at arbejde med alkoholafhængighed, men det er helt sikkert nemmere end at leve resten af dit liv med alkoholen tæt inde på livet. På såvel kort sigt som lang sigt kan alkoholen få nogle store konsekvenser for dit liv, hvis den fortsætter med at have kontrollen over dig.

”Alkohol er ikke løsningen på noget. Slet ikke dine problemer”…

Giv os et kald – helt uforpligtende

Send os en besked

Her møder du

Erfarne specialister i behandling og rådgivning

Behandling i hyggelige og varme lokaler

Individuel behandling og gruppeterapi

Central og let tilgængelig beliggenhed